0

Parfumul pe care îl purtăm, spune foarte multe despre cine suntem. Ne plac parfumurile de corp dulci, cu accente florale, sau dimpotrivă cele dure, fresh? Parfumul potrivit personalității noastre este o extensie a imaginii de sine. De multe ori, ni se întâmplă să asociem mirosuri cu anumite momente, întâmplări, iar acestea se pot extinde chiar asupra persoanelor. Un parfum potrivit ne este amprentă. Însă, unele persoane aleg să aibă un singur parfum, mereu, iar altele au o colecție întreagă și le aleg în funcție de stare, ocazie, anotimp etc. Pentru cei din a doua categorie, ne-am gândit să răspundem la cele mai frecvente 3 întrebări: 

 

  • Cum alegem parfumul în funcție de sezon?

 

VARA: Pentru că temperaturile sunt foarte ridicate, automat și parfumul tinde să persiste mai puțin în anotimpul călduros. De asemenea, este recomandat ca vara să alegem mirosurile ușoare, cu arome florale sau de citrice. Cele prea puternice sunt potrivite mai degrabă pentru sezonul rece pentru că pot fi copleșitoare. 

Recomandări de parfum pentru corp de la Casa Parfumurilor:

Pentru ea: 

Parfum 107 50ml

Pentru el: 

Parfum 005 50ml

IARNA: Datorită temperaturilor scăzute, parfumul durează mai mult pe piele. Acum este momentul perfect pentru a alege aromele puternice, intense ale notelor calde și intime de mosc, ce completează perfect ținuta sezonului rece. 

Recomandări de parfum pentru corp de la Casa Parfumurilor:

Pentru ea: 

Parfum 102 50ml

Pentru el: 

Parfum 001 50ml

TOAMNA: Reprezintă tranziția ușoară dintre anotimpul cald și cel rece. De aceea, parfumul trebuie să treacă de la aromele ușoare de vară, la cele mai profunde, specifice sezonului rece. Printre notele resimțite, trebuie să le alegem pe cele ce au un substrat de condimente cum ar fi scorțișoară.

Parfum unisex:

Parfum 202 50ml

PRIMĂVARA: Este de asemenea un anotimp de tranziție dintre frig și căldură. De aceea, aroma trebuie să fie una delicată, bazată pe note discrete de citrice sau flori, pentru a exprima bucuria renașterii întregii naturi. 

Pentru ea: 

Parfum 109 50ml

Pentru el: 

Parfum 003 50ml

 

  • Cum alegem parfumul în funcție de ocazie?

 

Parfumul pe care îl porți îți este semnătură, asta e clar. De aceea, este indicat să îl alegi în funcție ocazie. De exemplu, parfumul pentru birou trebuie să fie light, ușor pentru că în combinații cu alte parfumuri poate genera chiar stări de amețeala și greață. Alege să aplici o cantitate mai mică de parfum decât o faci atunci când ieși în aer liber sau mergi la o cină romantică, pentru că altfel poate fi deranjant pentru colegii de birou.

PS:  Pentru o intensitate mai mică, pulverizeaza aroma în aer și treci prin norul de parfum. Acesta se va distribui uniform pe corpul tău și va lăsa un parfum subtil și elegant.

Când vine vorba de ieșirile nocturne, poți opta pentru parfumurile orientale, cu note de lemn, vanilie sau scorțișoară pentru a adăuga un plus de mister și un aer seducator. De asemenea, dacă dorești să-ți induci o stare liniștitoare, parfumurile ce au note de vanilie și lavandă sunt perfecte pentru că aduc sentimentul de liniște în topul emoțiilor. 

 

  • Ce semnifică cele 3 note ale parfumurilor?

 

Parfumul este o compoziție, o operă de artă care se construiește treptat prin intermediul aromelor care pot interacționa împreună, se pot acoperi sau armoniza. Pentru a înțelege modalitatea în care se resimte un parfum, este suficient să ne gândim la un triunghi. Acesta reprezintă “piramida olfactivă” și ilustrează cele 3 etape ale evaporării unui parfum: 

T O P 

M I J L O C

B A Z Ă

Notele de top: sunt cele resimțite în primele 15 minute din momentul pulverizarii parfumului. Acestea oferă parfumului prospețime și reprezintă prima impresie și cea mai efemeră. Acestea vin de la uleiurile volatile, citrictrice, fructe sau mirosul floral ușor. 

Notele de mijloc: reprezintă următoarele 2-3 ore în care este resimțit parfumul. Acestea îi dezvăluie personalitatea și caracterul, oferindu-i greutate și dezvoltându-se în toată splendoarea lui. Printre notele de mijloc se află lavanda, trandafirul, iasomia, aroma discretă de lemn, condimentele cu semințele și ierburile aromatice. 

Notele de bază: reprezintă ultimele 4-6 ore în care este resimțit un parfum de corp. Acestea sunt cele mai persistente note și dezvăluie întocmai semnătura parfumului respectiv. De asemenea, în funcție de compoziție și amestec, pot dura pâna la 24 h dacă sunt aplicate pe piele și până la 2-3 zile dacă sunt aplicate pe haine. Printre notele de bază putem aminti: tutunul, ambra, moscul, santalurile mai grele, vanilia etc.

Așadar, înainte să ne alegem parfumul preferat, să analizăm foarte bine fiecare aromă ce completează cele 3 note, pentru că doar în acest fel putem să “gustăm” întru totul farmecul oferit de combinația de mirosuri ale esenței alese. Pentru ca notele preferate să persiste cât mai mult timp, Casa Parfumurilor a creat diferite variante de apă de parfum. Accesează secțiunea parfumuri corp și descoperă care combinație de note sunt cele mai potrivite pentru fiecare ocazie din viața ta.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP