0

Odată cu sosirea Primăverii dar și pentru că sărbătorile Pascale se apropie, gospodinele se pregătesc să-și facă lista de cumpărături cu produse de curățenie pentru a începe curățenia generală. Pentru majoritatea oamenilor, weekendul dinaintea Paștelui este momentul perfect pentru a face acest lucru, mai ales fiindcă timpul este limitat și locul de muncă nu le permite să facă asta mai din timp. 

Cu toate acestea, fără un plan clar, timpul poate fi pierdut cu ușurință prin amânarea sarcinilor care trebuie abordate mai întâi. Mai jos regăsești câteva sfaturi care să te ajute să faci rapid curățenia de Paște, cu ce spații să începi mai întâi și ce fel de produse de curățenie să folosești pentru o ordine ca la carte.

1. Produse de curățenie – ce poți folosi

Pe piață există o gamă largă de produse de curățenie pentru diverse tipuri de suprafețe și zone de utilizat, însă este foarte important să le alegi pe cele profesionale, care nu lasă urme și nu afectează materialele. Astfel, pentru spălarea perdelelor, covoarelor sau lenjeriilor de pat, poți folosi un detergent de rufe persistent, cu arome primăvăratice, care să aducă prospețime în casa ta. Pentru suprafețele din sticlă sau din lemn, folosește produse dedicate acestor tipuri de materiale pentru a le prelungi durata de viață și a le întreține corespunzător.

2. Curățenia generală

Există o mulțime de zone în jurul casei pe care ar trebui să le iei în calcul pentru curățenia generală de primăvară, însă de obicei concentrarea este în special pe zonele care nu sunt curățate la fel de des ca altele. În general, gospodinele se axează pe curățenia din bucătărie, baie, dormitoare, living/sufragerie, hol, dining și spații de depozitare.

3. Produse curățenie pentru casă

Pregătirea pentru sărbători înseamnă de cele mai multe ori timp dedicat îngrijirii locuinței fie că stai la casă, fie la bloc. Pe lista de cumpărături trebuie să se regăsească o serie de produse de curățare pentru casă, pentru ca toate camerele să fie sclipitoare și imaculate. O parte dintre acestea sunt: lavete, cârpe moi, detergenți pentru rufe, mănuși de protecție, detergenți pentru suprafețe diferite, mop, mătură, bureți care să nu zgârâie electrocasnicele sau odorizante cu parfum.

3.1. Produse de curățenie pentru bucătărie

În general, bucătăria este spațiul care are parte de cea mai mare atenție când vine vorba de curățenie, însă există și lucruri pe care nu le faci regulat. Sărbătorile Pascale sunt un prilej bun de a intra până în cele mai mici colțuri, cum este partea din spate a dulapurilor și a aparatelor, îngrijirea mașinii de spălat vase, frigiderului și cuptorului. Pentru a te asigura că electrocasnicele și zonele de depozitare sunt lipsite de murdărie, folosește produse de curățenie pentru bucătărie speciale, care îndepărtează ușor praful și bacteriile.

3.2. Produse de curățenie pentru baie

Baia este unul dintre spațiile care se murdăresc inevitabil, dar soluția de curățare potrivită te va ajuta să o cureți rapid și eficient. De aceea, este important să utilizezi produse de curățenie pentru baie care să fie ușor de folosit, să acționeze rapid și să ofere spațiului un miros încântător, proaspăt, așa cum sunt odorizantele pentru baie.

3.3. Produse de curățenie pentru living

Curățenia din living necesită o atenție deosebită mai ales în pragul sărbătorilor, pentru a primi cum se cuvine musafirii. Astfel, printre principalele produse de curățenie pentru living de care ai nevoie se regăsesc produse de curățare a sticlei, produse pentru îndepărtarea prafului de pe mobilă, cârpe umezite cu apă, produse pentru ștergerea parchetului și produse pentru îngrijirea covoarelor.

3.4. Produse de curățenie pentru hol

Holul este locul în care primim invitații, motiv pentru care acest spațiu trebuie să fie mereu bine îngrijit, care să ofere o atmosferă primitoare. Pentru a te bucura de un miros plăcut în această zonă, ai nevoie de produse de curățenie pentru hol care să curețe foarte bine suprafețele, precum detergenții pentru pardoseli.

4. Produse de curățenie profesionale

Timpul este împotriva gospodinelor când vine vorba de curățenie, fiindcă de cele mai multe ori necesită multă atenție și dedicare. De aceea, este recomandat să ai produse de curățenie profesionale care să înmoaie rapid murdăria, să îndepărteze praful și să elimine microbii pentru a nu aștepta foarte mult timp până când acesta acționează. 

5. Curățenia de Paște

Aceste spații de mai sus sunt doar câteva sugestii care ar putea avea legătură cu curățenia de Paște, dar fără îndoială vor fi mai multe zone din casă de curățat. Este important să faci acest lucru din timp, pentru a nu te aglomera și a reuși să treci prin fiecare, mai ales că trebuie să te ocupi și de bucate.

Pregătește-ți casa pentru sărbătorile Pascale din timp și organizează-ți curățenia generală pe zile pentru a nu te supraîncărca. Totodată, creează o listă de cumpărături cu produsele de curățenie de care ai nevoie pentru a le avea în casă atunci când începi. Sărbătorile Pascale sunt prilej de bucurie și liniște, mai ales dacă le petreci într-o casă curată și plină de bunătăți.  Bucură-te de clipe minunate alături de cei dragi!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP