0
mango

Arborele de mango (Mangifera indica din Familia Anacardiacee) este originar din Malaezia si India. El a fost cunoscut si cultivat inca de acum 4.000-6.000 de ani, fiind introdus si in Brazilia de catre colonistii portughezi. In Europa, mango a fost adus tot de portughezi in secolul XVI.

Aromaterapia poate fi folosita ca metoda de prevenire. Uleiul din mango poate stimula, echilibra, exalta sau calma. Aromaterapeutii cred ca eliberarea stresului si a tensiunii permit corpului sa inceapa propriul proces de vindecare, fapt ce recomanda aceasta metoda pentru ameliorarea problemelelor digestive, eczemelor, migrenelor, insomniei si stresului.

Cavitatea nazala este situata sub craniul neural, fiind impartita in cele doua fose nazale, care comunica cu exteriorul prin asa numitele nari. Incorporate in peretele cavitatii nazale se gasesc celulele olfactive. Fiecare celula are mici fire de par umede care “prind” moleculele de parfum. Se crede ca mirosurile sunt transformate in impulsuri nervoase de catre aceste celule, apoi transmise catre creier prin intermediul celor doi bulbi olfactivi. Mesajul este interpretat de o parte a creierului numita cortex cerebral. Modul de functionare al simtului olfactiv nu este inteles in totalitate, dar se stie ca este legat de cea mai veche parte a creierului si se pare ca are legatura directa cu emotiile.

Conform teoriei aromaterapiei, moleculele uleiurilor aromatice produc schimbari la nivelul creierului. Unii cercetatori cred ca atunci cand oamenii trec prin schimbari de natura fizica sau psihica, mirosurile declanseaza anumite amintiri. De exemplu, daca o persoana se relaxeaza atunci cand simte aroma de mango, se poate ca mirosul sa-i trezeasca amintiri placute din copilarie.

In creierul omului mirosul de mango este strans legat de afectivitate. Acest lucru se intampla datorita localizarii ariei din creier care receptioneaza mirosul in imediata apropiere a zonei emotiilor. Aceasta este explicatia pentru care mirosul de mango provoaca anumite sentimente, dar si principiul pe care se bazeaza aromoterapia.

Mai tinem cont ca, odorizantele cu aroma de mongo sunt in general de culoare portocalie = culoarea optimismului, nu?

Pentru că… “portocaliul este o culoare care îndeamnă la un puternic sentiment matern și la nevoia de a oferi protecție”. Pentru că ..” este o culoare sociabilă, care lasă impresia de optimism, de veselie”.

Produsele fre-pro sunt din silicon impregnate cu ulei natural de mango.

Ulei de mango este derivat din semințele fructului de mango, de asemenea, cunoscut sub numele de regele fructelor, care este foarte bine cunoscut pentru antioxidantii sai, fibre și proprietățile nutritive. Ulei mango este o mare sursă de acizi grasi esentiali, vitamine si minerale. Acest ulei esential magnific sparge irezistibil dulcele miros de aroma tropicala de fructe proaspete  de mango și oferă beneficii ample sanatatii. Ca multe beneficii de sănătate ale uleiului mango sunt descoperite cele pentru îngrijirea pielii, deoarece creează o barieră de protecție care protejează pielea de efectele de uscare neplăcute și se dovedește a fi un excelent hidratant, ajută la exfolierea pielii, pentru a preveni acneea, reduce roseata , de asemenea, neutralizeaza toxinele si genereaza reinnoire a celulelor pielii care previne ridurile. Uleiul parfumat emite, de asemenea, un efect relaxant și calmant, calmeaza  chiar muschii mai tensionati și ușurează mintea, fiind folosit pentru a spori activitatea creierului și consolidarea inimii.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP