0

Feng Shui desemnează o colecție de principii ce datează din China Antică, pe baza cărora se pot armoniza energiile din locuință în funcție de poziționarea mobilierului. Dacă ești în plin proces de amenajare sau redecorare, sfaturile de mai jos te vor ajuta să creezi o atmosferă plăcută acasă fără să apelezi la serviciile unui designer de interior.

În cele ce urmează vei descoperi principalele reguli feng shui aplicabile în fiecare cameră în parte.

1. Feng shui – ce este și unde poate fi aplicat
2. Feng shui acasă
2.1. Feng shui în dormitor
2.2. Feng shui în baie și bucătărie
2.3 Living în stil feng shui

1. Feng shui – ce este și unde poate fi aplicat

Această veche artă chinezească arată cum pot fi aranjate obiectele de mobilier și cele decorative în locuință, astfel încât să permită circulația energiei chi – o energie pozitivă care favorizează armonia, relaxarea, abundența și prosperitatea. Principiile feng shui au la bază cele 5 elemente importante ale naturii – apă, foc, pământ, lemn și metal – precum și metode și tehnici prin care pot fi combinate pentru a obține efectul dorit.

Regulile Feng Shui se pot aplica cu succes atât acasă și la birou, cât și în magazine sau alte tipuri de spații comerciale.

2. Feng shui acasă

Dacă urmează să îți amenajezi integral locuința, respectarea principiilor de mai jos ar trebui să fie foarte simplă, fiindcă nu vei avea de mutat mobila sau decorațiunile pentru a obține un spațiu feng shui. În schimb, dacă vrei să faci mici schimbări pentru a îmbunătăți energia din camere, concentrează-te pe lucrurile mici pe care le poți modifica, astfel încât să eficientizezi atât resursele financiare, cât și cele de timp.

2.1. Feng shui în dormitor

Dormitorul este, prin excelență, spațiul dedicat odihnei, relaxării și reîncărcării cu energie în fiecare zi. De aceea, atenția acordată acestuia nu trebuie să fie mai prejos decât în cazul celorlalte încăperi.

Pentru a avea un dormitor cu adevărat feng shui, primul lucru pe care trebuie să îl știi este că se interzic cu desăvârșire obiectele electronice, cum sunt televizorul sau laptopul. Acestea blochează fluxul energetic și împiedică odihna.

Patul va fi vedeta acestei camere și va fi așezat formând o diagonală între ușă și peretele opus acesteia, astfel încât să poți vedea dacă cineva intră în încăpere. Pentru alegerea lenjeriei, e important să ții cont de cromatică și material. Alege nuanțe pastel, calde, plăcute și o țesătură organică, precum bumbacul sau bambusul, pentru a spori confortul. Pentru un plus de energie, atunci când o speli, folosește detergent de rufe parfumat și un balsam sau o esență de rufe cu arome florale, pentru a favoriza relaxarea și din punct de vedere olfactiv.

2.2. Feng shui în baie și bucătărie

Planul casei feng shui poate continua cu amenajarea băii și a bucătăriei, astfel încât să fie permis un flux energetic continuu.

Bucătăria, pe lângă rolul funcțional de preparare a mâncări, reprezintă și un spațiu de socializare, motiv pentru care e important să fie decorată respectând câteva principii simple. Elementul central este plita sau aragazul, care se va poziționa în partea sudică a încăperii, însă nu lângă chiuvetă, pentru a nu amesteca apa și focul. Dacă, totuși, nu aveți această posibilitate, așezați o plantă între cele două, deoarece aceasta purifică spațiul. Completați amenajarea cu electrocasnice cu finisaje metalice, un blat de lemn și plăci ceramice pe jos, pentru a include toate elementele naturii. Pentru a proteja podeaua și a oferi un plus de prospețime spațiului, folosiți o dată pe săptămână un detergent pentru pardoseli cu miros fructat.

În baie, dacă nu aveți suficientă lumină, optați pentru plante și corpuri de iluminat decorative, astfel încât să puteți crea o atmosferă caldă și primitoare. De asemenea, orientați-vă spre o cromatică pastel, pe bază de bej, nuanțe de maro sau oranj foarte deschis și alb sau gri.

2.3 Living în stil feng shui

Livingul este cea mai folosită încăpere a locuinței, fiind atât spațiul în care petreci timp cu familia sau prietenii, cât și locul în care, probabil, mai lucrezi din când în când. Și în această încăpere este important să armonizezi toate cele cinci elemente. Optează pentru plante sau tablouri cu licheni ca decorațiuni, alege mobilier din lemn și câteva accesorii metalice. Poți reprezenta focul prin forme de triunghi, iar apa în forme fluide, ondulate.

Transformă măsuța de cafea în elementul central al camerei – optează pentru un model inedit, cu texturi diferite și nuanțe calde. Din punct de vedere cromatic, poți alege și câteva culori de accent, fie la nivelul articolelor textile – tapiserii, draperii, covoare – fie pentru a le folosi pe un perete de accent.

Nu în ultimul rând, optează pentru o amuletă feng shui. Poți alege broasca țestoasă, care simbolizează longevitatea, sau o țestoasă cu un bănuț în gură, simbol al prosperității. De asemenea, și pietrele semiprețioase precum cuarțul roz pot contribui la o mai bună circulație a energiei în locuință.

Așadar, atunci când vrei câteva schimbări în spațiul de acasă, selectează câteva dintre ideile de mai sus pentru a spori confortul și a crea o ambianță în care să te relaxezi după zilele obositoare!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP