0

Curățenia casei este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faci frecvent. În special dacă ai copii mici, este foarte important să folosești produse adecvate pentru fiecare tip de suprafață în parte, astfel încât să termini treaba cât mai rapid și să redai aspectul ordonat și îngrijit al locuinței.

În continuare, vei afla care sunt produsele de care ai nevoie pentru termina curățenia generală mai repede ca niciodată, cu rezultate care te vor uimi – casa ta va arăta mai curată și se va menține astfel mai mult timp.

Produse de curățenie profesionale pentru baie și bucătărie
Produse de curățenie pentru suprafețele delicate din casă

1. Produse de curățenie profesionale pentru baie și bucătărie

Aceste două încăperi din locuință sunt cele care îți vor da cele mai multe bătăi de cap, deoarece există zone care adună multă murdărie și devin greu de curățat. Recomandat este să începi curățenia din bucătărie – fă ordine printre lucruri, spală vasele și pune-le la loc. Apoi, pornește curățenia din partea de sus a camerei – șterge praful cu o lavetă umedă și folosește un spray care previne depunerea acestuia, șterge suprafețele din sticlă cu un produs special pentru geamuri.

Nu uita să folosești un detartrant de calitate pentru a elimina depunerile inestetice de calcar și granule care previn înfundarea țevilor. Dacă ai covor, este recomandat să folosești un detergent pentru curățarea acestuia, pe care să îl aplici cu o perie sau cu un burete.

Dacă bucătăria este punctul de început, specialiștii recomandă să lași baia pentru final, deoarece vei folosi chiuveta și cada pentru a clăti mopul sau lavetele cu care cureți restul casei. Așadar, aici vei începe tot prin a pune în ordine lucrurile lăsate la întâmplare și vei continua cu curățarea obiectelor sanitare. La final, dezinfecteaza suprafețele cu alcool etilic denaturat și pune un odorizant WC în vasul de toaletă. Dacă ai și pișoar, apelează la site și odorizante speciale.

În plus, nu uita să igienizezi și mașina de spălat rufe, folosind produse speciale anticalcar, astfel încât să îi prelungești durata de viață.

2. Produse de curățenie pentru suprafețele delicate din casă

Printre cele mai pretențioase sarcini se numără curățarea canapelelor – ține cont, în primul rând, de materialul din care e confecționată tapiseria. Dacă e din piele, e suficient să o ștergi cu o lavetă umedă periodic. Dacă e din material textil, fă-ți un obicei din a o aspira odată cu covoarele, deoarece vei elimina măcar parțial praful adunat. Apoi, folosește o perie mai dură pentru a îndepărta murdăria întărită.

Înainte de a aplica produsul de curățare cu o lavetă din microfibră, testează-l ăe o suprafață mică, mai ascunsă. Astfel, previi deteriorarea materialului și te asigur că folosești detergentul potrivit.

Printre suprafețele pretențioase se pot număra și pardoselile, fie că este vorba de gresie, fie de parchet. Fiind utilizate mereu, acestea își vor pierde din strălucirea inițială dacă nu sunt îngrijite corespunzător. De aceea, specialiștii recomandă să folosești un detergent de pardoseli de calitate, care să ofere un plus de prospețime oricărei încăperi.

După ce ai terminat curățenia și ai pus toate lucrurile în ordine, apelează la un parfum odorizant de ambient cu o aromă care îți place și te reprezintă, pentru a oferi o notă de prospețime spațiului de acasă. Poți opta și pentru un odorizant cu bețișoare, care va avea și rol decorativ în același timp.

Așadar, acum că știi care sunt cele mai importante produse pentru curățenia generală în casă, fă-ți lista de cumpărături, comandă online pentru a economisi timp și bucură-te o locuință curată și parfumată în fiecare zi!

Sursa foto: pixabay.com, unsplash.com

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP