0

Cu siguranță cunoști senzația rufelor abia scoase din mașina de spălat. Ușor reci și umede și în momentul în care le atingi, simți acel miros proaspăt. Din păcate, această senzație este temporară pentru că după uscare, rufele își pierd din parfum. De aceea, majoritatea aleg esența de rufe. Chiar dacă poate nu este la fel de utilizat precum detergentul sau balsamul de rufe, esența de rufe reprezintă parfumul preferat pe care îl aplici pe haine chiar din timpul spălării.

Însă, până să ajungem la problema parfumului, e bine să vedem care sunt cei 4 pași esențiali pentru rufe cu adevărat curate, parfumate și a căror țesătură se păstrează intactă pentru mult timp:

 

  • Nu aglomera mașina de spălat!

 

Evită să încarci mașina de spălat cu rufe pâna la saturație pentru că astfel aceata devine ineficientă, indiferent cât de modernă este. Încearcă să nu depășești niciodată capacitatea mașinii, dar nici să o atingi. Ideal este să pui rufe fix atât cât trebuie pentru ca eficiența să fie maximă. Este de preferat să păstrezi un spațiu liber de o palmă, între rufe și sistemul de închidere, astfel încât rufele să se poată mișca în voie în cuva mașinii și să se lovească unele de altele pentru a se curăța eficient. 

 

  • Ai grijă de țesături!

 

Înainte de a le pune în mașina de spălat, este de preferat ca hainele să fie întoarse pe dos pentru ca petele lăsate de corp să fie eliminate mai ușor, dar și pentru păstrarea culorilor mai mult timp. De asemenea, înainte de a le pune la uscat, scutură rufele pentru că astfel reușești să netezești cutele produse de mașina de spălat și îți va fi mult mai ușor să le calci. De asemenea, încearcă, pe cât posibil, ca uscarea să nu se producă în lumina directă a soarelui.

Este foarte important ca mașina de spălat să fie reglată la temperatura optimă în funcție de țesăturile și culorile rufelor pe care le speli. În caz contrar, riști să le periclitezi. Aceeași regulă se aplică și la fierul de călcat. Materialele fine se vor călca așezând deasupra o pânză subțire de bumbac pentru ca sub acțiunea temperaturii fierului de călcat să nu se distrugă materialul. 

 

  • Adaugă întotdeauna balsam de rufe!

 

Balsamul de rufe nu doar parfumează, ci și îngrijește țesătura, previne electrizarea, decolorarea și distrugerea țesăturilor. Citește articolul Top 10 motive pentru care să folosești balsam de rufe de pe Blogul nostru și află mai multe detalii despre avantajele folosirii balsamului de rufe. 

 

  • De ce să folosești esență de rufe?

 

Cu ce se se deosebește esența de rufe de balsamul de rufe? Ei bine, balsamul de rufe acționează și asupra țesăturilor, păstrându-le proprietățile, în timp ce esența de rufe are doar rolul de parfumare. Avantajul folosirii esenței de rufe la ciclul de spălare este acela că rufele rămân parfumate mult mai mult timp decât în cazul în care acesta nu este folosit. Este ca și cum ți-ai da hainele cu parfumul preferat încă din timpul ciclurilor de spălare.

  1. Parfumul se împregnează în țesătură și durează timp îndelungat pentru ca tu să te bucuri de rufe parfumate chiar și după uscarea acestora.
  2. În combinație cu detergentul și balsamul de rufe, esența de rufe oferă țesăturilor acel parfum pe care primele 2 elemente nu reușesc întotdeauna să îl ofere.
  3. Nu mai este nevoie să te dai cu parfum de corp, atâta timp cât hainele pe care le porți au un miros fin și discret.
  4. 50 de ml de esență de rufe de la Casa Parfumurilor este suficientă pentru 10 spălări.
  5. Hainele îți vor purta amprenta personală: parfumul discret pe care l-ai ales pentru esența de rufe îți va fi cel mai elegant accesoriu pe care îl porți zilnic. 

Care sunt aromele disponibile pentru esențele de rufe? Alege din gama variată de parfumuri de la Casa Parfumurilor și bucură-te de rufe cu un miros plăcut, timp îndelungat! Magnetism, Absolute Fresh, New Look, Gold Prism, Pink Seduction, Flannel Dream, Travel Break, Firework Color.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP