Cele mai bune odorizante pentru mirosurile din baie au capacitatea de a le combate aproape instantaneu, iar rezultatul este o toaletă proaspătă, curată, fără ca mirosul de parfum să fie unul copleșitor. Avantajul celor mai bune odorizante pentru WC este acela că au capacitatea de a împiedica mirosurile neplăcute să apară, încă din faza incipientă. În categoria aceasta se încadrează perfect produsul Happy Shit care este igienic, simplu de folosit și are un efect îndelungat de împrospătare al aerului, dar are și capacitatea de a asigura un miros plăcut până la 24h.
Pachet Happy Shit 50ml + Odorizant cu betisoare 50ml + Odorizant profesional 50ml
Însă, acest produs nu este singurul care reușește acest lucru. Există o mulțime de modalități de a vă păstra mirosul proaspăt din baie. De exemplu, spray-urile care maschează mirosurile, Ultra Big Bowl Cleaner care se adaugă în bazinul toaletei și care au o capacitate mai mare de curățare decât celelalte odorizante, cât și odorizantele care se fixează de marginea toaletei, Bowl Clip.
Însă, mirosurile cauzate de utilizarea toaletelor nu sunt singurele care pot crea probleme în baie, pentru că aceste încăperi sunt adesea aburite și de obicei puțin umede – un mediu minunat pentru mucegai și orice fel de bacterii. Cea mai bună modalitate de a evita mirosurile și pericolele pentru sănătate pe care le reprezintă aceste amenințări este să vă păstrați baia cât mai curată posibil. Cel mai bun lucru este să respectați o rutină de curățare a băii. Aceste sfaturi vă vor ajuta:
- Folosiți des ventilatorul de evacuare al băii. De fapt, conectați-l la întrerupătorul dvs. de lumină, astfel încât să fie întotdeauna pornit când baia este în funcțiune. Este cel mai bun mod de a evita umiditatea ce cauzează mucegai, bacterii de mucegai și miros.
- Dacă există o fereastră în baie, deschideți-o periodic pentru a aerisire.
- Spălați în mod regulat prosoapele de baie, perdele de duș și covorașele.
- Îndepărtați parul acumulat din scurgerile băii în mod periodic. Acest lucru va ajuta la păstrarea unui mirosul mai curat și la o mai bună funcționare a lor.
- Ștergeți și uscați sticlele și borcanele ce conțin produse de îngrijire personală, care de obicei stau în cabina de duș, sau pe marginea căzii. Un mediu umed favorizează apariția bacteriilor.
- Curățați bine toaleta. Asta înseamnă vasul, rezervorul, scaunul și capacul, precum și zona de la baza și spatele toaletei.
- Curățați în mod regulat cabina de duș, cada și ușile din sticlă. Spumă de săpun nu miroase urât, dar în timp captează rezuduri cum ar fi piele moartă, fire de păr etc.
- Curățați chitul din baie cu un amestec dintr-o parte înălbitor de clor la cinci părți de apă. Acesta va ucide bacteriile, mucegaiul și mucegaiul care pot produce miros. De asemenea, va reduce aspectul de pete cauzate de mucegai.
- Desfundați scurgerile cu bicarbonat de sodiu și oțet. Adăugați o cană de bicarbonat de sodiu la scurgeri și lăsați-o să acționeze câteva ore. După 2 ore, adăugați o cană de oțet în fiecare scurgere, așteptați 5 minute și clătiți cu apă fierbinte. Bicarbonatul elimină mirosurile, iar oțetul ajută la desfundare prin eliminarea rezidurilor blocate. Repetați procesul o dată pe lună.
- Reîmprospătați aerul din baie, utilizând cele mai bune odorizante de toaletă de la Casa Parfumurilor.
În consecință, pentru a avea o baie unde aerul este proaspăt mereu, trebuie respectate anumite reguli de igienă, pe lângă utilizarea celor mai bune odorizante de WC. O igienă corespunzătoare aduce după sine o baie dezinfectată, aerisită, care înlătură toate riscurile pe care le poate presupune. De asemenea, nu uitați că nu toate odorizantele de toaletă au capacitatea de a fi eficiente în măsura în care aveți nevoie.