Cand este vorba despre cele mai bune odorizante de camera, variantele sunt multiple. Fie ca alegem un odorizant sub forma de betisoare de lemn, fie ca se prezinta sub forma unui pulverizator automat sau manual, fie ca sunt saculeti sau solizi, este important sa cunoastem unde si cum putem folosi fiecare dintre aceste produse pentru a le maximiza eficienta. In primul rand, este esential ca odorizantele sa nu irite caile repiratorii in momentul in care se petrece timp indelungat in prezenta acestora. In al doilea rand, s-a descoperit faptul ca odorizantele clasice reprezinta un real pericol pentru organism, acestea avand capacitatea de a dezvolta cancerul. De aceea, este important ca odorizantele pe care le folosim sa fie dezvoltate pe principii ecologice si sa contina parfumanti sau uleiuri extrase din elementele aflate in mediul inconjurator.
Cum alegem constient odorizantul potrivit?
Pentru a putea alege constient si a avea capacitatea de utilizare a odorizantelor de camera in conformitate cu satisfacerea nevoilor pentru care au fost create, este important sa respectam dimensiunea spatiului in care urmeaza sa fie plasate si sa le cunoastem atat avantajele, cat si dezavantajele pe care le insumeaza datorita utilitatii pentru care au fost concepute. In cele ce urmeaza am intocmit o lista cu odorizantele cele mai des folosite pentru a fi informati in mod corect cu privire la modalitatea de utilizare a fiecareia:
1. Odorizantul cu ventilator si purificator
Odorizantul cu ventilator si purificator este destinat utilizarii comerciale profesionale, cat si utilizarii casnice, fiind usor de integrat in orice loc datorita design-ului modern. Aparatul asigura o distribuire uniforma si constanta a parfumului preferat si este eficient intr-un spatiu de pana la 70mp. Timpul de functionare, cat si cel de pauza, este determinat in mod inteligent de catre un programator propriu care este incorporat in interiorul aparatului. Spre deosebire de alte aparate pentru aerosol, acesta nu produce niciun zgomot deranjant si are capacitatea de a raspandi parfum ultra persistent care nu irita caile respiratorii, in mod continuu timp de 30 de zile.
2. Pulverizator profesional
Pulverizatorul profesional are avantajul de a putea fi folosit doar in momentul în care simți că este nevoie de o un plus de prospetime a aerului. Se poate pulveriza în orice pozitie si este potrivit pentru incaperi de dimensiuni mici si medii pentru a se putea maximiza eficienta si intensitatea parfumului.
Insa, in momentul in care se doreste un parfum discret, el este potrivit și pentru incaperile de dimensiuni mari. Avantajele cu care acest pulverizator cu un design unic vine la pachet vizeaza pulverizarea fina, faptul ca nu lasa pete si se poate pulveriza in orice pozitie.
In acelasi timp, nu se pierde nicio picatura din odorizant pentru ca are functia de sprayere continua de la prima la ultima picatura.
3. Odorizantul profesional
Odorizantul profesional este de 5 ori mai concentrat decat odorizantele obisnuite si poate fi folosit atat in apartamente cat si in spatii comerciale de dimensiuni reduse. Ambalajul in care se regaseste parfumul este alcatuit dintr-o sticla cu pulverizator de 50 de ml, foarte versatila, avand capacitatea de a fi transportata usor si de a nu ocupa mult spatiu. Toate aromele sunt impregnate cu uleiuri sau parfumanti naturali si nu irita caile respiratorii in momentul in care ne expunem ttimp indelungat in preajma acestui odorizant. Astfel, odorizantul este potrivit chiar si pentru camera bebelusului pentru ca el nu va fi afectat in nicun fel de catre substantele pe care parfumantul le contine.
4. Parfum odorizant pentru tesaturi si ambient
Parfum odorizant pentru tesaturi si ambient este potrivit pentru haine, lenjerie, perdele, tapiterie auto,mochete, dar si pentru pulverizarea efectiva in aerul incaperii pe care o doresti a fi parfumata. Odorizantul se impregneaza in tesatura pe care este pulverizat si persista pe o perioada indelungata, fara a lasa pete sau a irita caile respiratorii. Fiecare aroma pe care o alegi capata, o data cu trecerea timpului, alte nuante. Notele dominante sunt cele care se raspandesc la inceput si sunt cele mai puternice, urmand ca inainte ca mirosul sa dispara sa fie resimtite cele subtile de la final.
5. Parfumul odorizant cu betisoare
Parfumul odorizant cu betisoare are avantajul ca mirosul este unul difuz, nu este agresiv, iar betisoarele din lemn se imbiba in parfum. Astfel, dupa evaporarea totala a odorizantului din vas, inca se mai resimte o tenta de parfum in proximitatea odorizantului. Betisoarele sunt potrivite pentru spatii de aproximativ 10-15 mp pentru ca nu au capacitatea de a acoperi o suprafata prea mare. De cele mai multe ori, parfumul acestui tip de odorizant de camera poate fi agresiv datorita compozitiei care nu este naturala. In privinta betisoarelor parfumate de la Fre Pro, acest aspect nu este aplicabil pentru ca esenta continuta de catre recipient este constituita din uleiuri si parfumanti naturali care au capacitatea de a nu irita caile respiratorii in momentul in care te expui timp indelungat in proximitatea lor.
6. Saculetii parfumati
Saculetii parfumati sunt ideali pentru spatiile mici precum dressing-ul, sifonierul, masina, valiza sau poseta. Spre deosebire de saculetii obisnuiti ce se gasesc in comert si care au o durata de persistenta relativ scazuta, saculetii de la Fre Pro au o durata de improspatare a aerului de aproximativ 30 de zile din momentul desigilarii acestora. In acelasi timp, mirosul lor este unul discret, nu este inecacios si uleiurile cu care sunt impregnati sunt extrase din mediul inconjurator. Astfel, nu irita caile respiratorii si sunt potriviti si pentru a parfuma hainele bebelusului.
Care sunt dezavantajele odorizantelor?
Majoritatea odorizantelor existente pe piata au in compozitie substante chimice toxice, precum ftalati, paradiclorbenzen, acetona, formaldehida, fenol, propan, benzen si parfumuri. Odata inhalate aceste substante pot avea afecte imediate asupra organismului, intrucat pot sa ajunga la nivelul plamanului si ulterior in sange. Printre simptomenele imediate ce pot aparea se numara:
- greata si varsaturi;
- dureri abdominale;
- dureri de cap;
- dermatite alergice;
- lacrimare;
- senzatie de sufocare;
- tuse.
Care sunt cele mai bune odorizante?
Cei mai buni parfumanti pentru incaperi sunt cei care nu afecteaza in niciun fel buna functionare a organismului nostru si nu dau efecte adverse. Suntem constienti de aceste efecte negative pe care le pot da odorizantele de camera. De aceea Fre Pro este distribuitor autorizat al produselor de inalta calitate, dezvoltate pe principii ecologice si de calitate superioara. Parfumantii folositi in procesul de creare al acestor odorizante sunt 100% naturali si sunt extrasi din mediul inconjurator. De asemenea, se respecta limitele COV din SUA si Europa.Toate odorizantele pot fi folosite chiar si in camera bebelusului datorita proprietatilor uleiurilor si parfumantilor pe care le contin.
In concluzie, in procesul de alegere al odorizantului potrivit trebuie sa tinem cont, in primul rand, de compozitia acestuia. Ulterior, este important ca acest parfumant sa fie adaptat in functie de suprafata pe care dorim sa o improspatam. Asadar, trebuie sa tinem cont de indicatiile de folosire pe care le are produsul. Nu in ultimul rand, este important sa alegem produse naturale pentru ca pe termen lung, cele neconforme ne pot afecta sanatatea mai mult decat credem.