0
man

arom1Barbatii au jucat un rol imens în aromoterapie, de la debutul acesteia.  Aromaterapie – termenul a fost inventat initial la inceputul secolului 20 de către René-Maurice Gattefosse, un chimist de sex masculin francez. Nu trebuie sa il uitam pe Robert Tisserand este aromaterapist englez, care este extrem de responsabil pentru aducerea cunoștințelor de aromoterapie în mediul  englez.

Aromaterapia nu este o modalitate de sanatate doar pentru femei. Sunt implicati activ în aromoterapie și îngrijirea pielii, mai mulți bărbați decât femei.

Ambele sexe pot profita de beneficiile emotionale, fizice si terapeutice ale uleiurilor esențiale florale si nu numai. Dacă doriți să săriți peste mirosurile si/sau baile aromatice , există o gamă largă de moduri în care vă puteți bucura de aromoterapie și există o gamă largă de uleiuri esențiale, care posedă o aromă de pământ, picant și masculin.

arom2Practici Aromaterapie pentru bărbați

Barbatii pot și ar trebui să se bucure de toate practicile de aromoterapie de care  se bucură femeile.

Iata o listă a practicilor de aromoterapie care ii  favorizeaza cel mai mult pe barbati.

Difuzoarele

Una dintre cele mai simple moduri de a se bucura de aromoterapie, este de a se difuza uleiuri esentiale. Casa parfumurilor pune la dispozitie difuzoare pentru odorizante din uleiuri, lichide, solide sau gazoase.

arom3Odorizatoare  salon / cameră tip spray

Spray-urile de cameră sunt o modalitate rapidă de a dispersa uleiurile esențiale. Ele sunt ușor de folosit si foarte practice. Detinem o gama variata de mirosuri, incepand de la mirosurile ce imita parfumurile (Chanel, Dior, Tom Ford, Paco Rabanne, Azzaro, Shakira,…) si terminand cu aromele de fructe si cafea, in total peste 45  de arome (vezi www.casa-parfumurilor.com)

Baie

arom4Scăldatul nu este doar pentru femei, mai ales scăldatul cu uleiuri esentiale este o combinație sinergică minunata. Proprietățile de relaxare de apă caldă complimenteaza efectele de uleiuri esențiale bine alese.  Băile aromatice pot oferi ajutor la stres și anxietate, ajuta la durerile musculare, sau oferă o o seara romantica cu partenera ta.

Japonezii au cunoscut de mult și respectat proprietățile relaxante ale bailor  fierbinti.  În Japonia, se obișnuiește  sa se faca o prima spălare și clătire  într-o cabină de duș sau bazin separat și apoi să se intre  in baia fierbinte si aromata (extrem de fierbinte dupa standardele occidentale), numita “baie lunga” .

Chiar si barbatii se bucura de bai aromatice în număr tot mai mare.  Renumitul Frasier, un psihiatru de sex masculin, a facut o “baie lungă”, cu Jasmine și vanilie , vrand pentru prima data sa vada ce inseamna o baie aromatica. A scris apoi articole intregi despre beneficiile adevarate pe care le ofera acest tip de baie asupra organismelor, mai ales dupa o zi lunga si stresanta de lucru

arom5

Dușul

Dacă va place sa falositi mai mult dusul,  vă puteți bucura de uleiurile esențiale în duș. După pornirea apei calde care să permită  plutirea vaporilor, se presara 2-3 picaturi de ulei esential pe părțile laterale ale dușului. Uleiurile se vor dispersa în aerul plin de aburi. La iesirea din dus, va puteti sterge cu un prosop parfumat cu odorizant din uleiuri pentru textile (casaparfumurilor.ro )

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP