0
coffee health benefits

Ar trebui sa incepi trezirea doar cu mirosul de cafea.

cafea1Aș spune că unul dintre cele mai bune mirosuri din întreaga lume este cel de cafea proaspat măcinata.

Cei mai multi bautori de cafea sunt de acord cu calitatile benefice ale cafelei. Te trezește, te face să te simți mai puțin amețit, și chiar simti cum te energizeaza.

Dar cafea poate lucra, de asemenea ca aromoterapie.

Intr-un studiu japonez, cercetatorii au  lipsit de somn in laborator, cativa sobolani.  Apoi au dat sobolanilor mirosul de cafea și au constatat că, doar mirosul aplicat a modificat activitatea pe o duzină de gene in creierul de rozătoare private de somn.

Doar un damf de cafea prăjită a atenuat o parte din stresul de nesomn al sobolanilor.cafea2

Știm deja că gustul cafelei afecteaza functionarea creierului nostru, dar putin se stie despre mirosul actual al cafelei.  Mirosul are o corelație mai puternică decat gustul, asa ca ar fi interesant pentru a testa de asemenea, efectul de miros asupra oamenilor.

Este interesant că acest studiu a fost efectuat într-un laborator japonez, ca occidentalii cred adesea ca japonezii sunt bautori de ceai.  Dar, de fapt, primele doua țări recunoscute ca si mari consumatoare de cafea,  sunt America si Germania,  apoi vine randul Japoniei.

Cafeaua are un parfum foarte complex

cafea3Cercetatorii au identificat până în prezent 800 de compusi in cafea, iar multi dintre acestia sunt puternic legati de miros.

Cafeaua este bogata în compuși heterociclici, care influențează aroma și mirosul unei substanțe.

Oamenii au tendința de a iubi aceste mirosuri, deoarece  acest miros loveste mai multi receptori. Acest lucru ajută oamenii  sa faca conexiuni puternice la un produs, inclusiv cafeaua.

Mirosul de cafea provoacă sentimente bune, poate declanșa  amintiri frumoase, dar și  traume, astfel încât nu este de mirare că mirosul de cafea sa declanseze sentimente de veghe.

De fapt, mirosul de cafea este mult mai placut decat gustul.

Mirosul de cafea (sau, mai degrabă lipsa lui) este unul din motive pentru care Starbucks sa confruntat cu un declin in urma cu cativa ani.

 

Potrivit CEO:

El a observat cum mirosul de sandwich-uri la micul dejun al companiei, a copleșit aroma de cafea cu noi arome, ceea ce a dus la o înlocuire a  inspirației autentice.

 

DACA AR FI STIUT, SIGUR AR FI APELAT LA CASA – PARFUMURILOR PENTRU A OBTINE UN MIROS PROASPAT DE CAFEA SI AR FI ANIHILAT ALTE MIROSURI.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP