0

Cu toate că există o multitudine de opțiuni când vine vorba de pardoseală, gresia rămâne o alegere atractivă în rândul proprietarilor de case. Spre deosebire de podelele din lemn, gresia este rezistentă la apă, ușor de montat și se regăsește într-o multitudine de culori, forme, mărimi și modele. Chiar dacă nu necesită o atenție sporită în ceea ce privește curățarea și întreținerea, la fel ca pardoselile din lemn, gresia trebuie curățată corect pentru a păstra senzația că este nouă, odată cu trecerea timpului. 

Însă, cum se curăță cel mai eficient pardoselile acoperite de gresie, indiferent de materialul din care sunt confecționate? Am întocmit o listă de 8 pași simpli pentru a oferi gresiei un luciu special. Cum vă puteți curăța podele de gresie, cum să curățați chitul de gresie, ce produse și instrumente de curățare să utilizați și cât de des trebuie să fie curățate pardoselile? Găsește răspunsul la toate aceste întrebări în cele ce urmează!

Pe lângă recipientul de 500 ml, detergentul de pardoseală de la Casa Parfumurilor vine și într-un format de 50 ml. Chiar dacă la prima vedere pare să nu promită prea multe, noi știm că esențele tari se țin în sticluțe mici! Așadar, acesta este foarte concentrat și se amestecă în funcție de intensitatea parfumului care se dorește și de murdăria pardoselii. De exemplu, primul pas este să se amestecați cu 1 litru de apă, iar ulterior amestecului obținut i se mai adaugă 5 litri de apă. Cantitatea care se adaugă la fiecare spălat al pardoselilor rămâne la latitudinea utilizatorului. Foarte important de menționat este că acest detergent este universal și poate fi folosit pentru toate tipurile de pardoseli, iar parfumul concentrat pe care îl emană persistă mult timp. 

Detergent Pardoseli – J’Adore 50ml

 

  • Curățați periodic pardoselile

Nu așteptați până când podelele de gresie se murdăresc cu adevărat. În caz contrar,va trebui să folosiți substanțe chimice puternice ce vor degrada plăcile în momentul în care sunt utilizate pe termen lung. În plus, cine vrea să petreacă ore întregi îngenuncheat pe podea doar pentru a îndepărta petele încăpățânate? Pentru a preveni aceste probleme, ar trebui să curățați podele de gresie în mod frecvent.

Detergent Pardoseli – Bubble Gum 50ml

  • Măturați zilnic pardoselile

Utilizați un mop din material sau burete pentru a îndepărta praful și murdăria. Nu uitați, nu ar trebui să folosiți niciodată o mătură de paie pentru a înlocui mopul de praf, deoarece în acest mod puteți zgâria plăcile de gresie.

  • Spălați gresia cu apă caldă

Poate părea ciudat, însă curățarea podelilor cu apă caldă, o dată pe săptămână, va contribui la menținerea strălucirii și curățeniei plăcilor de gresie.

  • Uscați podeaua imediat

Încercați să aerisiți încăperea în momentul în care ați spălat pe jos pentru că în acest mod facilitați uscarea mai rapidă a podelelor și evitați ca murdăria să se fixeze pe zonele care încă sunt umede. De asemenea, în momentul în care podeaua este proaspăt spălată, evitați să călcați pe ea pentru a preveni apariția urmelor și a obține podele cu adevărat curate și strălucitoare.

Detergent Pardoseli – J’Adore 50ml

  • Nu uitați de curățarea chitului

Nu uitați niciodată importanța curățirii chitului dintre plăcule de faianță, întrucât dacă acesta este curat și strălucitor și pradoselile vor părea noi. Încercați să îndepărtați murdăria cu un amestec format din bicarbonat de sodiu și apă, dacă nu doriți să apelați la produse profesionale. Adăugați amestecul direct pe chit și lăsați-l să acționeze chiar și peste noapte, în funcție de murdăria existentă. Următorul pas este să folosiți o periuță, chiar și una de dinți și de a spăla chitul cu apă caldă.

  • Ștergeți umezeala apărută accidental

În momentul în care ați vărsat ceva pe gresie, ștergeți imediat folosind materiale absorbante. În schimb, dacă murdăria provocată provine și din alte substanțe în afară de apă, curățați mai în profunzime utilizând detergenți de pardoseli profesionali pentru a evita pătarea plăcilor de gresie.

Detergent Pardoseli – Bella 50ml

 

  • Folosiți preșurile

În anotimpurile ploioase sau în care ninge, este esențial ca atât în exteriorul casei la ușă, cât și în interior, să se regăsească un covor. Astfel, cei care intră în casă au posibilitatea de a elimina noroiul sau apa de pe pantofi și astfel se evită apariția urmelor de pe gresie.

Descoperiți gama de detergenți de pardoseală pentru toate tipurile de pardoseli și murdărie de la Casa Parfumurilor. PS: îți va fi greu să te decizi asupra parfumului pe care să îl alegi.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP